VARIO: De box als basis
Het vernuft van het edrizzi ® VARIO systeem zit in de binnenkant van de onopvallende boxen: de verfnevel wordt door onderdruk het complexe kartonnen labyrint in geleid. De potentiëring van het opnamevlak, de rangschikking van de verschillende geleidingssystemen en de benutting van centrifugale kracht, maken de revolutionaire opnamecapaciteit van het systeem mogelijk. Afhankelijk van de toepassing zijn er drie verschillende uitvoeringen inzetbaar. Door deze ontwikkeling kan het edrizzi ® verfnevel filter systeem in alle toepassingsgebieden van de lak- en coatingindustrie worden ingezet. De verwerking van brandvertragend golfkarton (certificering DIN4102, getest op geringe ontvlambaarheid bouwmateriaalklasse B1) maakt het edrizzi ® Vario verfnevel filter systeem veilig en stabiel in het gebruik.

Van de kubus naar het systeem
In de praktijk is elk coatingproces uniek. Bij elke toepassing gaat het om een andere coatingsituatie, afhankelijk van materiaal, de grootte van de installatie en de toepassing en de luchthuishouding. Hieruit ontstaan het afscheidingsrendement en de opnamecapaciteit van het edrizzi ® verfnevel filter systeem, dat maximaal 99% van de spuitnevel kan ‘afvangen’. Jarenlang ervaring met ons systeem heeft geleerd dat de resultaten revolutionair zijn, ookal verschillen ze onderling.
Het edrizzi ® proces wordt toegepast met circulerende lucht en met afvoerlucht. De kartonnen boxen worden, afhankelijk van het benodigde filteroppervlak, ‘op elkaar gestapeld’. Gegalvaniseerde plaatstalen frames dienen als ondersteuning voor elke individuele box. Ter optimalisering van het afscheidingsrendement van de installatie wordt het gebruik van een edrizzi ® nafilterelement aanbevolen.
Voor nafiltering zijn verschillende elementen beschikbaar die afhankelijk van het toepassingsgebied ontworpen en uitgekozen worden. Nadat een box volkomen verzadigd is met droge verf, kunnen de verfnevelafscheider en de nafilter onafhankelijk van elkaar, snel en flexibel vervangen worden. edrizzi ® Vario boxen met gedroogde lak kunnen in de meeste gevallen tegen geringe kosten naar verbrandingsinstallaties worden afgevoerd.

Toepassingsgebied
Afhankelijk van het toepassingsproces kan het edrizzi ® systeem in elke willekeurige installatie gebruikt worden: zowel horizontaal als verticaal of gecombineerd liggend en staand. Van een kleine afzuigwand tot grote geautomatiseerde coatingstraten. De edrizzi ® technologie kan gemakkelijk achteraf en met geringe kosten in bestaande systemen geïnstalleerd worden. Met onze zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring bent u in elke situatie verzekerd van onze deskundigheid. Zo worden speciale oplossingen in ons eigen technisch centrum ontwikkeld en getest.