In de periode 2005-2007 was de verf verwerkende industrie in rep-en-roer door de praktische ongemakken die de omschakeling van oplosmiddel houdende verf naar watergedragen verf met zich mee bracht. Het was iedereen duidelijk dat uitscheiding van Vluchtige en Organische Stoffen teruggebracht moest worden om schade aan het milieu zoals smog en verzuring te verminderen en tevens de medewerker beschermen. Zo bleek (warm) water geen geschikt oplosmiddel te zijn, begon spuitapparatuur te roesten en bleek de nieuwe lak te schurend voor de bestaande leidingen.
Bedrijven in de verf verwerkende industrie hebben nog steeds moeite om transportbanden, pompen, pistolen en leidingen goed schoon te maken na watergedragen verf te hebben verwerkt. Het gebruik van ouderwetse ‘thinners’ is onwenselijk vanwege brandgevaar en risico’s voor de gezondheid. Ook werkt thinner eigenlijk niet om deze klus te klaren. Daarom hebben wij ingezet op het bieden van een oplossing door de ontwikkeling van AquaGreen Spoelverdunner. Dit product is speciaal ontwikkeld om zich specifiek te richten op de chemische samenstelling van watergedragen verven.
Het is een uiterst effectief middel voor het reinigen van transportbanden, afzuigwanden, het spoelen van leidingen en het schoonmaken van spuitapparatuur zoals pompen en pistolen. AquaGreen is ook geschikt voor gebruiken in Ultrasone apparatuur. Leverbaar in jerrycans, Drums en IBC’S.

CleanBrush is een reinigingsvloeistof die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van borstelmachines. Zeer effectief voor het reinigen van bijvoorbeeld borstelmachines die worden gebruikt in productie van parketvloeren.

  • 20L Can2
  • Drum barrel (Medium)
  • IBC (Medium)
Borstelmachine Trivec